Kai kurie restoranai vilioja jus vieta. Kiti, su spektakliu. Ir tada yra tų vietų, kurių nereikia šaukti, pavyzdžiui, vakarieniaujantis vidaus kieme. Jis sėdi tyliai pasitikinčiomis savimi, vos viena gatve nuo turistinės bangos Vasilikyje, ir vis dėlto kažkaip pačiame kaimo kulinarinės sielos širdyje.

2019 m. Atidarė vyro ir žmonos duetas Dimitris ir Lena, „Tight Dining“ yra Graikijos, Graikijos svetingumo, o svarbiausia, geras maistas, padarytas teisingai,-atrodo, kad per daug nesistengia. Tačiau akivaizdu, kad jie pateko į įmonę – ne tik į meniu, bet ir į nuotaiką, tempą, pasveikinimą. Mes nuoširdžiai pritariame pats Dimitris, kuris sveikina mus kaip seni draugai, nors mes anksčiau buvome apsikeitę keliais pranešimais per „WhatsApp“.
Maistas
Nors Vasiliki jūros kranto žandikaulio smuklės už dėmesį, o padavėjai bando jus įeiti, kai praeinate, vidaus kiemo valgykla sėdi atgal ir tiesiog leidžia jo maistui sunkiam kėlimui. Vietoj to, jie pasikliauja žmonėmis, kurie randa kelią, ir tai paprotys ir toliau grįš, nereikalaujant vargo praeivių.
O kai ateina maistas, jūs suprantate, kodėl.


Tarp mūsų startuolių yra garuose pagamintos midijos, citrinos, česnako ir baltojo vyno sultinyje, halloumi sūryje, keptas iki auksinės spalvos ir patiekiamas su saldžiu paprikos marmeladu ir, mano mėgstamiausiu – Saganaki krevetėmis. Pastarosios yra įsikūrusios šviežių pomidorų, česnako ir žaliųjų pipirų padaže su skaniai pamaloninančiu feta.






Mūsų tinkle yra gražiai pateiktas ir vienodai sultingas, naminis vištienos sruogas, kuris yra subtiliai pagardintas, puikiai keptas ir maudomas garstyčių padaže.


Mes taip pat mėgaujamės kiemo specialiu girtų milžiniškų krevečių patiekalu, patiekiamais su laukiniais ryžiais ir kartu su padažu iš „Metaxa 5*“, apelsinų sulčių ir kreminio pomidoro. Tai dekadentiškas, lengvas ir džiaugsmingai graikų.


O linguinas marinara? Puikiai sujungiami juostelės su šviežiu pomidorų padažu, kuris tikrai užfiksavo vynuogių suplanuotų pomidorų skonį ir kad jums būtų sunku pakartoti namo.


Desertui mes išbandėme graikų klasikos trijulę: „Baklavos“ su ledais, lipniais ir nuolaidžiais, be prieskonių ir sirupo; išlydytas ir nepolietiškai turtingas šokolado lavos pyragas; ir kvapnus ir saulės bučiavimosi oranžinis pyragas, sirupas, išpjaustytas per citrusą su puikia pusiausvyra.






Virėjas
Virtuvei vadovauja Mary Polites-graikų ir Australijos šefas, kurio istorija yra tokia pat sluoksniuota kaip jos baklava. Australijoje užauginta graikų tėvų ir apsuptas Italijos kaimynų, jos maistas atspindi šią kultūrinę mozaiką: graikų sielą ir Viduržemio jūros regioną instinkte. Daugiau nei 35 metus gyvenusi ir dirbusi Vasiliki, jos maistas vėl ir vėl sugrąžina pietų vietas.


Atmosfera
Patio vakarienė mėgaujasi švelniu šurmuliu su baldakimu, kuris apsaugo nuo saulės spindulių, neuždarydamas jo. Vykstant vakarui ir saulei leidžiasi už kalnų, baldakimas nugrimzta atgal, atskleidžiant naktinį dangų aukščiau ir leidžiant vėjui atlikti visa kita. Šiltas apšvietimas, minkšti šešėliai ir žalumos sprogimai užbaigia nustatymą.


Viskas, ko jums reikia norint suplanuoti savo kelionę 2025 m.
Kaina
Kainos yra sąžiningos ir proporcingos. Pradedantieji yra maždaug 10–15 eurų, o picos ir tradiciniai graikiški patiekalai svyruoja nuo 15 iki 20 eurų. Jūros gėrybių patiekalai yra artimesni 30 eurų, kaip ir pagrindiniai kepsnių pjūviai. Dėl kokybės jis jaučiasi beveik per mažas.


Galutinis nuosprendis
Patio vakarienė nebando būti ne kas kita, kaip pats – ir šiandieniniame performatyviame valgomojo pasaulyje tai retai. Nėra jokios svetainės, esančios ne tik į įprastus socialinės žiniasklaidos kanalus, nei „QR-Code“ meniu ar firminių žymas. Tik keli lentos specialūs patiekalai, kokybiškas maistas, pagamintas su rūpesčiu ir patiekiamas su širdimi, erdvėje, kuri kvėpuoja salos ritmu. Būtinai apsilankykite, jei kada nors atsidursite Vasiliki, ir būtinai išbandykite „Saganaki“ krevetes.


Atskleidimas: Šį įrašą remia „Patio Dining“. Mūsų kelionę rėmė „Egean Airlines“.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiogiai į jūsų gautuosius.
Įgalinkite „JavaScript“ savo naršyklėje, kad pateiktumėte formą