
Šiame prancūzų žmonių Arr. Grubus, mes kalbamės su visais Venecijos dalykais. Seanas ir Brandonas nutraukia savo pirmuosius įspūdžius, laukinę miesto istoriją ir būtini žinomus patarimus, kaip valgyti, likti ir maksimaliai išnaudoti 36 valandas plūduriuojančiame mieste.
Ką apžvelgiame šiame epizode
Šiame epizode paminėti šaltiniai
🎧 Klausykite „Spotify“
Venecijos podcast’as: mirę romėnai, juodi dantys, dūmai ir veidrodžiai
1 segmentas: Įvadas į Veneciją


- Norite pirmą kartą išgyventi nuostabų Brandono Venecijoje? Sužinokite viską apie apsilankymą Venecijos karnavale ir kokiomis ekskursijomis, kad padarytumėte jūsų patirtį dar stebuklingesnę.
- Venecijos vakarienės galimybės svyruoja nuo aukščiausios klasės virtuvės iki vietinių mėgstamiausių, turinčių nemažą dalį turistinių spąstų. Ekskursija po maistą užtikrina, kad mėgaujatės tinkamais patiekalais, negaišdami laiko ar pinigų.
- Norėdami geriausiu atveju patirti Veneciją, atsiminkite tris dalykus: suplanuokite, kur kreiptis, apsiribokite keliomis dienomis ir nevenkite išlaidų.
Nepasirengę rezervuoti turo? Peržiūrėkite mūsų geriausius keliones Venecijoje ir kodėl.
2 segmentas: Venecijos istorija ir kultūra
Nuo pelkėto prieglobsčio iki pasaulinės imperijos – Ven nuožasties istorija yra ne kas kita, o įprasta. Štai trumpa versija:


- Venecija prasidėjo kaip gynybinis marių užkampis, kurį apsigyveno tie, kurie pabėgo iš griūvančios Romos imperijos chaoso.
- Iki XV amžiaus Venecija buvo viena galingiausių prekybos imperijų Europoje, pastatyta ant prieskonių, šilko ir pasaulinės komercijos.
- Murano sala XIV amžiuje išgarsėjo savo stiklo gamintojams, kurie buvo laikomi griežtai kontroliuojant, kad jiems netektų veidrodžių kūrimo paslapčių.
- Nuo XIV iki XVIII amžiaus Doge’o rūmai buvo Venecijos politinė širdis, kurioje buvo išrinktas jos lyderis ir tarnavo kaip didžioji gyvenamoji vieta ir teismas. Taip pat buvo kalėjimas, kuriame nusikaltėliai, pavyzdžiui, Casanova, laukė jų likimo.
Nepasirengę rezervuoti turo? Peržiūrėkite mūsų apsilankymo Doge rūmuose vadovą.
3 segmentas: Planuokite kelionę į Veneciją
Kada eiti:
- Siekite pavasario ar rudens – gegužės ir rugsėjo pabaigos – spalio mėn., Turėti tą saldų orų vietą ir mažiau minios.
- Jei įmanoma, praleiskite vasaros skubėjimą. Venecija birželio ir liepos mėn. Yra karšta, supakuota ir nėra tokia maloni.
Kur apsistoti:
Žemiau rasite mūsų mėgstamiausius podcast’us. Norėdami rasti išsamų mūsų rekomenduojamų apylinkių ir viešbučių sąrašą, apsilankykite mūsų straipsnyje, kur apsistoti Venecijoje.


- Darsuoduro: Centrinis, meniškas ir supakuotas su puikiais restoranais ir muziejais.
- Cannarege: Daugiau vietinių, su gyvomis juostomis ir autentiškomis „Cicchetti“ vietomis.
- Castello: Tylesnis ir gyvenamasis, tačiau arti pagrindinių lankytinų vietų be chaoso.
Ką valgyti ir gerti:
Žemiau rasite mūsų mėgstamiausius podcast’us. Norėdami rasti išsamų mūsų rekomenduojamų patiekalų, kuriuos reikia išbandyti, sąrašą, peržiūrėkite mūsų straipsnį „Geriausias maistas“, kad galėtumėte išbandyti Venecijoje.


- Sumaišytas keptas: Šlovinga krūva traškios, auksinės rudos jūros gėrybės, paprastai apima krevetes, kalamarius, baltaodžių ir minkštųjų apvalkalų krabus.
- Makaronai su juoda supjaustyta: Kalmarų rašalo makaronai, slinkti ir sodrios skonio.
- Cicchetti: Venecija imasi tapas – mažų kąsnių, paprastai patiekiami ant duonos.
- Šešėlis: Dažnai patiekiama Bacaros (Vietiniai barai Venecijoje), ombra yra maža taurė namo vyno.
- Jūros gėrybės: Eikite į baltas žuvis, aštuonkojus ar Venecijos stiliaus sardines.
- Spritz: „Go-to Aeritivo“ su tokiomis galimybėmis kaip „Aperol“, „Campari“ ar „Hugo“.


Susitelkite į savo istoriją el. Paštu Press@thetoturguy.com
Restorano rekomendacijos:
Žemiau rasite mūsų mėgstamiausius podcast’us. Norėdami rasti išsamų mūsų rekomenduojamų restoranų sąrašą, peržiūrėkite mūsų straipsnį apie geriausias Venecijos vakarienės vietas.


- „Caffè Florian“: pats elegantiškas (ir brangiausias) būdas gurkšnoti kapučino Šv. Marko aikštėje, dažnai papildytas gyva muzika.
- „Osteria Enoteca San Marco“: puikus atsitiktinio vyno baro ir aukštesnio lygio pietų derinys – užkandis prie baro arba pereikite prie skrudintos ėriuko.
- „Al Timon“: gyva kanalo pusė, kurioje galite gurkšnoti vyną ant doko valties arba eikite į vidų, kad galėtumėte vienam geriausių kepsnių Venecijoje.
- „Cantina do Spade“: viena iš seniausių Venecijos cicchetterias, nuo 1448 m. Tiekdama mažų jūros gėrybių lėkščių ir vietinio vyno – nepraleido ančiuvių ir mocarelos cicchetti.
- „Osteria AI Promessi Sposi“: atleista, be šurmulio „Osteria“, kurią mėgo vietiniai gyventojai dėl paprastų, bet skanių tradicinių patiekalų.
Nepasirengę rezervuoti kelionių po maistą? Peržiūrėkite mūsų geriausius keliones Venecijoje ir kodėl.
Venecijos kelionių patarimai:
- Venkite turistų spąstų: praleiskite restoranus su padavėjais, skambinančiais jus ar meniu keliolika kalbų.
- Pasitikėkite virėju: Venecijos maistas yra pagamintas taip, kaip yra – neprašykite modifikacijų.
- Pasiklyskite (tikslingai): Geriausios vietos nėra pagrindinėse gatvėse, todėl šiek tiek klaidžiokite.
- Kelionės su šeima ar draugais? Privatus turas suteikia daugiau lankstumo ir geresnės patirties.
4 segmentas: Venecijos maršrutas
1 diena – atvykimas į stilių ir mėgaukitės vaizdu
- Atvykti: Traukiniu iš Milano ar Florencijos ir pasiimkite vandens taksi (verta, bet verta) arba eikite į savo viešbutį Dorsoduro mieste.
- Pradėkite daiktus: Su „Spritz“ ant stogo „Terrazza Danieli“ netoli Šv. Marko aikštės.
- Vakaras: Mėgaukitės ramiomis vakarienėmis „Cannaregio“, tada pasivaikščiokite po vėlyvo vakaro per Šv. Marko aikštę, kad pamatytumėte ją ramiausioje.
2 diena – menas, salos ir naktis Dorsoduro mieste


- Ryto: Vykdykite privačią ar mažos grupės ekskursiją po Doge rūmus arba apžiūrėkite šiuolaikinius šedevrus Guggenheimo muziejuje.
- Popietė: Patraukite pietus „Osteria Al Portego“ Castello, tada vaporettą nuneškite į „Isola San Giorgio“, kad būtų galima geriausiu vaizdu į Veneciją be minios.
- Vėlyvą popietę: Liudytojo meistrų amatininkai, dirbantys „Murano“ stiklo pūslėjimo ture.
- Vakaras: Vakarieniaukite su vaizdu į stogą „San Marco“ viešbutyje, tada eikite į Dorsoduro džiazo batonėlius, kad naktimis, muzikos užpildytai.
3 diena – Venecijos atsisveikinimas
- Ryto: Paskambinkite savo paskutiniam „Cappuccino“ „Iconic Caffè Florian“ Šv. Marko aikštėje, prieš atsisveikindami su Venecija.
Nepasirengę rezervuoti turo? Peržiūrėkite mūsų geriausius keliones Venecijoje ir kodėl.