Šiame prancūzų žmonių Arr. Grubus, mes suskaidome stigmas, taisykles ir neišsakytas tiesas apie apsilankymą Romoje. Seanas ir Brandonas palygina pirmuosius įspūdžius, svečias Manuelis pateikia vietiniam pasirodymui, ir mes susiduriame su viskuo, pradedant nuo to, kas neužsako iki to, kaip išgyventi pereinant gatvėje. Be to, geriausias būdas valgyti, gerti ir praleisti 48 valandas amžinajame mieste.
I dalis
II dalis
Ką apžvelgiame šiame epizode
Šiame epizode paminėti šaltiniai
🎧 Klausykite „Spotify“ (I dalis)
🎧 Klausykite „Spotify“ (II dalis)
Romos podcast’as: Vokietijos vandalai, „Fendi“, „Overcook“ makaronai ir kruvini sandalai
1 segmentas: Vietinis Romos priėmimas


- Susipažink su mūsų svečiu: Prie mūsų prisijungia „Manuel“, mūsų vyresnysis OPS vadybininkas Romoje, kuris tiesiai nustato, koks yra šis miestas.
- Pirmieji įspūdžiai: Seanas praleido ekskursijas ir daugiau laiko praleido bare, o Brandonas prisimena, kai galėjai nemokamai nueiti į Koliziejų.
- 1 stigma – viskas apie vyną: Romėnai mėgsta savo vyną, tačiau tai toli gražu nėra vienintelis pasirinktas gėrimas. „Spritzes“ yra populiarios kaip aperitivo, kokteiliai yra nakties praleidimas, o miestas netgi turi būsimą amatų alaus sceną.
- 2 stigma – tai tik turistams: Turistai gali užtvindyti istorinį centrą, bet ir vietiniai gyventojai. Jei „Piazza Navona“, „Trastevere“ ir „Campo de ‘Fiori“ yra pakankamai geri romėnams, jie turėtų būti ir jūsų sąraše.
- 3 stigma – vairuotojai jus paleis: Romos gatvės atrodo chaotiškos, tačiau vairuotojai atkreipia dėmesį. Naudokite sankryžą ir viskas bus gerai.
- 4 stigma – naktinis gyvenimas dėl popiežiaus: Vien todėl, kad tai popiežių miestas, dar nereiškia, kad jis tylus ar tas, kad gėrimas yra susiraukęs. Roma turi klestintį naktinį gyvenimą, ir jei norite vėluoti, jūs negeriate vienas.
Nepasirengę rezervuoti turo? Peržiūrėkite mūsų geriausias Romos turas, kurį reikia pasiimti ir kodėl.
2 segmentas: valgyk kaip romėniškas
Roma nėra vien tik valgymas – tai valgymas teisingai. Štai kaip tai padaryti kaip vietinis.




- Pusryčiai: Paprastai greitas, saldus ir bare. Kapučino ir cornetto kainuoja 3,50–5 €, o jei jaučiatės išgalvotas, eikite a centrifuguotas (šviežios sultys). Venkite kiaušinių, nes jie greičiausiai bus perkepti.
- Tipiški pietūs: Pietūs prasideda 13 val., Ne anksčiau, o tinkamas romėnų valgis prasideda makaronais ir baigiasi kava. Tikėkitės sumokėti apie 15 eurų.


- Aperitifas: Gėrimas prieš vakarienę, paprastai „Spritz“ ar „Americano“, patiekiamas su sūriais užkandžiais. Nesirenka vietos pagal maistą – geriausios vietos yra apie atmosferą ir vaizdą.
- Vakarienė: Romėnai valgo vakarienę apie 20 val., O maitinimas yra ilgas ir skirtas pasidalyti. Norėdami gauti visą patirtį, užsisakykite antipasto, makaronų, pagrindinio, deserto ir baigkite „Amaro“.
- Kaip rasti restoraną: Jei meniu yra dešimt kalbų, o pagrindiniai kompiuteriai jus mojuoja, vaikščiokite. Jei jis užpildytas senais romėnais ir popierinėmis staltiesėmis, atsisėskite.
- Maisto taisyklės: Po pusryčių nėra kapučino. Nėra sūrio ant jūros gėrybių. Išsaugokite „Gnocchi“ ketvirtadieniams. Pirmadienį nėra žuvies. Ir niekada, niekada supjaustykite savo makaronus.
- Keturi būtini romėnų pastos: Cacio ir Pepe (sūris, juodas peperis), amatriciana (pomidorai, guanciale), carbonara (kiaušinis, guanciale) ir gricia (pagalvė, romėnų pecorino).


Susitelkite į savo istoriją el. Paštu Press@thetoturguy.com
3 segmentas: kaip suplanuoti kelionę į Romą
Dalykai, kuriuos reikia žinoti:


- Roma yra vaikščiojama, tačiau jūs daug ant kojų – ant patogių batų.
- Gaukite vadovą. Net pusės dienos turas sutaupys valandas eilėse ir pagerins patirtį.
- Apribokite vieną didelę veiklą per dieną, tada praleiskite laiką tyrinėdami netoliese.
Kada apsilankyti:
- Eikite balandžio, gegužės ar spalio mėn. Šiltą orą ir mažesnę minią.
- Praleiskite rugpjūtį (per karšta) ir Velykų savaitė (nepaprastai užimta).
Kur apsistoti:
Žemiau rasite mūsų mėgstamiausius podcast’us. Norėdami rasti visą sąrašą, peržiūrėkite mūsų straipsnį, kur apsistoti Romoje.


- Monti – Gyvas, centrinis ir arti Koliziejaus.
- Nuplauti – Netoli Vatikano, tylesnis ir gyvenamasis.
- Ispanijos žingsniai -Prabangios viešnagės ir aukščiausios klasės apsipirkimas.
- Taisyklė – geras butikų viešbučių ir butų derinys.
- Praleiskite Trevi fontaną– Per daug užimtas ir turistinis.


Dalykai:
Žemiau rasite mūsų mėgstamiausius podcast’us. Norėdami rasti visą sąrašą, peržiūrėkite mūsų straipsnį apie geriausius dalykus, kuriuos reikia padaryti Romoje.
- Kelionė Koliziejus ir Vatikanas – Du didžiausi Romos piešiniai ir verta daryti su vadovu.
- Stebėkite saulėlydį iš vieno iš Romos kalvų – „Gianicolo“, „Avenentine“ ar „Pincio Terrace“ atsiveria nuostabūs vaizdai. Paimkite gėrimą iššokančiame bare ir įsikurkite saulėlydžio metu.
- Atraskite garsus Romos Rakto skylė – Ant Aventino kalno maža rakto skylė puikiai įrėmina Šv. Petro baziliką.
- Tyrinėti Appian būdas – Vienas iš seniausių Romos kelių, pastatytų 312 m. Pr. Kr. Išsinuomokite dviratį arba eikite pro senovinius kapus, akvedukus ir katakombus.


- Išbandykite savo drąsą Tiesos burna – Įklijuokite ranką į „Bocca della Verità“ – masyvų marmuro veidą, kuris, kaip sakoma, įkando nuo melagių rankų.
- Eik po žeme Katakombos – Mylių tunelių, išklotų senoviniais kapais, įskaitant ankstyvas krikščionių laidojimo vietas, datuojamas beveik 2000 metų.
- Pasivaikščiokite Ostia skruzdėlynoICA – Puikiai išsaugotas Romos uostamiestis, dažnai vadinamas tylesniu, autentiškesniu pompėju.
4 segmentas: Roma 48 valandos maršrutas
1 diena: pirmasis Romos skonis
- Pradėkite daiktus: Su nuoširdžiu „Carbonara“, „Amatriciana“ ar „Cacio E Pepe“, taip pat espreso, kuris sukrėstų reaktyvinį atsilikimą.
- Popietė: Būkite pabudę ilgu pasivaikščiojimu per ikoniškiausius Romos „Piazzas“, sustodami prie panteono, Trevi fontano ir ispanų laiptelių.
- Vakaras: Vykdykite ekskursiją po maistą per Trastevere ar žydų getą, norėdami paragauti tradicinių patiekalų ir išgirsti istorijas už jų.
2 diena: Vatikanas, menas ir aperitivo


Nepasirengę rezervuoti turo? Sužinokite, ar Romos kelionėse to vertos.