Kelios gatvės nuo ledyninio „River Inn“ žvilgesio ir paslėptos po budriomis Nordkette kalnų viršūnėmis yra „Weisses Rössl“ restoranas, Insbruko nepologetinė odė Tirolio gastronomijai.

Šis kulinarijos užkandis – nepainiojamas su to paties pavadinimo viešbučiu toje pačioje vietoje – siūlo nepretenzingą žavesį, kuris yra šiltas, svetingas ir gaivinančiai nenaudingas, ir priklausė tai pačiai šeimai keturioms kartoms.


Maistas
Restorane siūlomi tradiciniai tirolio patiekalai, pagerbti receptus, kurie buvo perduoti per kartas.
Nuotykių kupini valgytojai patiks išbandyti „Escargotus“ iš Gugumucko – Vienos sraigių ūkio – patiekiami su česnako žolelių sviestu ir skrebučiais. Andreasas Gugumuckas, buvęs IBM darbuotojas, beveik du dešimtmečius buvo įsipareigojęs atgaivinti šį kadaise populiarų Austrijos delikatesą.


Arba išbandykite jautienos tartarą, klasikinį Austrijos užkandį, pagamintą iš Tirolio jaučio, ir patiekite su supjaustytu raudonu svogūnu, sviestu ir skrebučiais. Jis pagamintas iš aukščiausios kokybės jautienos, tokios kaip vietinės Alpių galvijų veislės, vertinamos dėl jų švelnumo ir skonio.


Įkvėptas tradicinio mėsos paremto tartaro, vegetariškos alternatyva-„Gemüse-Tatar“-yra daržovių tartaras, pasižymintis smulkiai supjaustytomis ar supjaustytomis daržovėmis kartu su įvairiais pagardais.


Meniu taip pat yra įvairių sriubų, įskaitant salierų kremo sriubą, patiekiamą su triufelių aliejumi ir salierų garnyru.


Jei jaučiatės alkanas, iš tinklo rinkitės spinatknödel – špinatų koldūnai su Tyrolean kalnų sūriu ir rudu sviestu. Tai klasikinis „Alpių“ komforto maistas – nuoširdus, kvapnus ir puikiai tinka kaimiškam patiekalui, tačiau išskirtinai užpildomas.


Mažiau sunkus, bet vienodai kaimiškas patiekalas, kuriuo galima mėgautis, yra „Tiroler Gröstl“ skrudintos bulvės su jautiena, keptas kiaušinis ir šoninės kopūstų salotos. Iš pradžių jis buvo sukurtas kaip būdas panaudoti likusius ingredientus ir paprastai virtas vienoje keptuvėje, suteikiant jai jaukų ir patogų patrauklumą.


„Garnelen-Gröstl“ yra šiuolaikiškas tradicinio Austrijos Gröstl posūkis, pakeičiantis mėsa Garnelen (vokiečių krevetėms ar krevetėms). Šis patiekalas sujungia keptas bulves su krevetėmis ir įvairiais pagardais, siūlančiais lengvesnę, tačiau kvapnią klasikinės versijos alternatyvą.


Jei ieškote lengvesnio, elegantiško patiekalo, kuriame pabrėžiami natūralūs Austrijos ežerų ir upių skoniai, rinkitės „Saiblingsfilet“, Alpių char, kuris dažniausiai randamas nesugadintuose Austrijos kalnų ežeruose ir vertinamas dėl subtilaus skonio ir švelnaus minkštimo.


O dėl deserto? Mes praėjome, tačiau tarp meniu pasirinkimų buvo mėgstamiausia Austrijos mėgstamiausia „Kaiserschmarrn“, patiekiama su troškintais slyvomis, taip pat „Apple Strudel“.
Virėjas
Siela už virtuvės yra Hansas Ruetzas, vietinis virėjas, kuris savo kulinarinę kelionę pradėjo Weisses Rössl. Po kelerių metų vyriausiojo virėjo jis nusprendė išplėsti savo akiratį su kulinarijos kelionėmis po kulinariją, įgyti patirties Honkonge, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Tailande. Jis grįžo 2012 m., Suteikdamas tarptautinę įtaką ir ilgametę patirtį kiekvienam patiekalui, daugiausia dėmesio skirdamas kokybei, meistriškumui ir pristatant puikius skonius. Apsilankymas tualetu nuvažiuoja pro langą, per kurį galite pamatyti virtuvės komandą darbe.


Atmosfera
Valgykla paprastai yra tirolio su medinėmis dailylentėmis ir tvirtais baldais. Tai šurmuliuoja, kai atvykstame su tuo, kas, atrodo, yra geras vietinių ir tarptautinių valgytojų derinys, tačiau visi vieningi mėgaudamiesi geru maistu.


Alpių regiono religinį ir kultūrinį paveldą vaizduoja nukryžiavimas kampe ir angelai, kabantys nuo lubų, o pastarieji galbūt yra tik sezoninė dekoracija, atsižvelgiant į tai, kad mes vakarieniaujame sausį.


Taip pat yra terasa, kurioje gali būti dar daugiau valgytojų.


Viskas, ko jums reikia norint suplanuoti savo kelionę 2024 m.
Kaina
Pradedantieji svyruoja nuo 5 iki 20 eurų, o tinklas paprastai svyruoja nuo labai protingo nuo 15 iki 25 eurų (o vienas išorinis yra Tirolio filė kepsnys – 42,50 euro).


Galutinis nuosprendis
Weisses Rössl nepretenduoja į tai, kas nėra. Vietoj to, tai, ką jis siūlo, yra sąžininga, sumaniai pagerbti Tirolio skonį – turtingą, tvirtą ir nepolietiškai Alpę. Tai buvo pirmasis mūsų valgis po to, kai nusileido Insbruke ir priėmėme nuoširdų pasveikinimą regione, nustatydamas aukštą juostą likusiam mūsų kelionei.


Atskleidimas: Mūsų kelionę rėmė „Insbruck“ turizmas.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiogiai į jūsų gautuosius.
Įgalinkite „JavaScript“ savo naršyklėje, kad pateiktumėte formą